Lívance s javorovým sirupem

Tentokrát budou zadělávané podmáslím!

Suroviny:

2 hrnky podmáslí

2 hrnky hladké mouky

2 lžíce cukru

2 vejce

2 lžíce kysané smetany

2 lžíce rozpuštěného másla

1,5 lžičky kypřicího prášku

špetka soli

olej na potření pánve

Postup:

  1. Smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli.
  2. Vedle smícháme podmáslí s vejci, smetanou a rozpuštěným máslem.
  3. Tekutou směs nalijeme do moučné směsi, promícháme a necháme asi 10 minut odstát. Pak na olejem potřené pánvi pečeme lívance po obou stranách.
  4. Podáváme s javorovým sirupem.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.