Celerový salát s křenem a vejci podle Boženy Tompichové
Tohle je salát, který zachutná i v chladných dnech.
Suroviny:
1 celer středně velký
3-4 vejce
1 jablko, raději nakyslejší
4 lžíce majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
citronová šťáva
špetka cukru moučky
sůl
pažitka
Postup:
- Uvaříme a vychladíme vejce.
- Celer očistíme a oloupeme, stejně tak jablko a obojí nastrouháme.
- S celerem a jablkem smícháme nastrouhaný křen a zakápneme citronem, aby suroviny nezhnědly.
- Potom přidáme nasekaná vařená vejce a lehce smícháme s majonézou, kterou jsme ochutili solí a špetičkou cukru. Povrch zdobíme sekanou pažitkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.