Kuře na hrášku podle Boženy Tompichové
Princeznu na hrášku známe z pohádky, poznejte i kuře na hrášku!
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
půl sáčku mražené směsi hrášek-mrkev
1 menší pórek
5 žampionů nebo hříbků
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce oleje
1 lžička kořenící směsi na kuře
Postup:
- Kuře naporcujeme, částečně vykostíme a okořeníme.
- V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme dohněda.
- Přidáme na plátky nakrájené očištěné houby, mrkev a hrášek – ty předem propláchneme na sítu vodou a podlijeme čtvrtlitrem vody se 4 lžícemi sójové omáčky. Přidáme ještě nakrájený pórek a hrnec uzavřeme.
- Dusíme pod tlakem asi 15 minut, po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme. Podáváme s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.