Kuře na hrášku podle Boženy Tompichové

Princeznu na hrášku známe z pohádky, poznejte i kuře na hrášku!

Suroviny:

1 kuře nebo 4 stehna

půl sáčku mražené směsi hrášek-mrkev

1 menší pórek

5 žampionů nebo hříbků

4 lžíce sójové omáčky

4 lžíce oleje

1 lžička kořenící směsi na kuře

Postup:

  1. Kuře naporcujeme, částečně vykostíme a okořeníme.
  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme dohněda.
  3. Přidáme na plátky nakrájené očištěné houby, mrkev a hrášek – ty předem propláchneme na sítu vodou a podlijeme čtvrtlitrem vody se 4 lžícemi sójové omáčky. Přidáme ještě nakrájený pórek a hrnec uzavřeme.
  4. Dusíme pod tlakem asi 15 minut, po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme. Podáváme s dušenou rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.