Jogurtové lívance s brusinkami a tvarohem

Poslouží výborně jako tradiční moučník, nebo (s polévkou) i jako hlavní jídlo.

14.03.                  Jogurtové lívance s brusinkami a tvarohem   

Poslouží jako tradiční moučník nebo s polévkou i jako hlavní jídlo.

Suroviny:

200 g hladké mouky

150 g bílého jogurtu

150 ml polotučného mléka

1 vejce

2 lžíce cukru

1 lžička kypřicího prášku

špetka soli

zavařené brusinky

1 tvaroh (případně lžíce kysané smetany  a cukr)

olej na smažení

Postup:

1. Do mouky zamícháme prášek, cukr a špetku soli.

2. Smícháme jogurt, mléko a vejce a směs vlijeme do mouky. Rozmícháme do hladka.

3. Na rozehřátém oleji hned smažíme lívance po obou stranách.

4. Lívance mažeme zavařenými brusinkami, zdobíme lžičkou tvarohu – ten můžeme podle chuti přisladit, případně konzistenci zjemnit lžicí kysané smetany.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.