Jogurtové lívance s brusinkami a tvarohem
Poslouží výborně jako tradiční moučník, nebo (s polévkou) i jako hlavní jídlo.
14.03. Jogurtové lívance s brusinkami a tvarohem
Poslouží jako tradiční moučník nebo s polévkou i jako hlavní jídlo.
Suroviny:
200 g hladké mouky
150 g bílého jogurtu
150 ml polotučného mléka
1 vejce
2 lžíce cukru
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
zavařené brusinky
1 tvaroh (případně lžíce kysané smetany a cukr)
olej na smažení
Postup:
1. Do mouky zamícháme prášek, cukr a špetku soli.
2. Smícháme jogurt, mléko a vejce a směs vlijeme do mouky. Rozmícháme do hladka.
3. Na rozehřátém oleji hned smažíme lívance po obou stranách.
4. Lívance mažeme zavařenými brusinkami, zdobíme lžičkou tvarohu – ten můžeme podle chuti přisladit, případně konzistenci zjemnit lžicí kysané smetany.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.