Guláš na způsob zvěřiny
Není zvěřina po ruce? Udělejte si guláš "jako"... Suroviny a postup:Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou 1 cibuli, rozpustíme 60 g nakrájené slaniny, vložíme na kousky nakrájených 700 g hovězí kližky, osolíme, opepříme a dusíme, až se šťáva z masa vydusí. Pak podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme jemně nastrouhanou zeleninu (1 mrkev a 1 střední celer), lžičku kremžské hořčice a lžíci rybízové zavařeniny, podusíme, přilijeme 1 dl červeného vína, pak 8 lžic kysané smetany, promícháme, prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s houskovými knedlíky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A VLADIMÍR NAJMAN!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.