Pohankové karbanátky

Pohanku chválíme...Suroviny a postup:1 a půl hrnku pohanky propláchneme a v kastrolu zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme, uvedeme do varu, zmírníme plamen a po asi 3 minutách vypneme a pohanku pod pokličkou a pod utěrkou necháme dojít. Trochu zchladlou pohanku umeleme na mlýnku na maso, vmícháme 2 vajíčka, 1 nakrájenou cibuli, okořeníme utřeným česnekem a majoránkou, dosolíme a můžeme vmíchat ještě kousek na drobno nakrájeného uzeného masa nebo salámu. Z hmoty pak tvoříme malé placičky, obalíme je v mouce a v rozehřátém tuku po obou stranách usmažíme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.