Tori suki - kuřecí polévka
Vydatná polévka se v těchto dnech hodí...Suroviny a postup:Vykostíme menší kuře. Kostru a drůbky dáme vařit do litru vody, přidáme pro zesílení chuti i kostku drůbežího bujonu, vaříme zhruba třičvrtě hodiny, přidáme asi 3 lžíce sojové omáčky, kuřecí maso nakrájené na kousky, pórek nakrájený na větší kusy a po chvilce varu dodáme ještě na kolečka nakrájenou mrkev nebo dvě - podle velikosti. Zvlášť uvaříme nudle a na talířích nebo v misce je pak zalijeme polévkou s masem. S pečivem poslouží jako kompletní jídlo.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.