Tvarohový dia-beránek
I diabetici si mohou dopřát sladké...
Suroviny: 2 vejce, 40 g rostlinného tuku, 100 g měkkého tvarohu, 2 odměrky sladidla Kandisin, 100 g polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, citronová šťáva, olej a mouka do formy.
Pracovní postup:
Žloutky utřeme se sladidlem, citronovou šťávou, tvarohem a tukem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku prosijeme s polovinou prášku do pečiva a vmícháme střídavě se sněhem do tvarohové hmoty. Těsto dáme do olejem vymazané a moukou vysypané formy, dáme do vyhřáté trouby a upečeme.
Z dalšího bílku můžeme našlehat ve vodní lázni tuhý "vařený" sníh a vytvořit z něj na vychladlém beránkovi rouno. (Velikonoční pečivo a jiné recepty pro diabetiky)
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka