Pstruh s křenovou majonézou
Suroviny: 2 pstruzi, 2 lžíce tuku, hladká mouka. Křenová majonéza: 50g majonézy, 2 lžíce kysané smetany, lžička nastrouhaného křenu, citrónová šťáva a sůl.
Postup: Pstruhy osušíme, osolíme a po obou stranách je posypeme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je opečeme po každé straně 5 minut. Na talíři pstruhy polijeme křenovou majonézou a podáváme s vařeným bramborem. Křenová majonéza: Rozmícháme majonézu se smetanou, osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.