Pstruh s křenovou majonézou

Suroviny: 2 pstruzi, 2 lžíce tuku, hladká mouka. Křenová majonéza: 50g majonézy, 2 lžíce kysané smetany, lžička nastrouhaného křenu, citrónová šťáva a sůl.

Postup: Pstruhy osušíme, osolíme a po obou stranách je posypeme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je opečeme po každé straně 5 minut. Na talíři pstruhy polijeme křenovou majonézou a podáváme s vařeným bramborem. Křenová majonéza: Rozmícháme majonézu se smetanou, osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nastrouhaný křen.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.