Kuřecí salát s melounem
Suroviny: 400 g kuřecího masa, 6 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 5 lžic octa, 1 špetka chilli, 6 lžic oleje, 2 lžíce pomerančové nebo meruňkové marmelády, 1 špetka pepře, 1 ledový salát, 1/2 hlávkového salátu, 1 malý žlutý meloun, 1 špetka soli.
Postup: Maso nakrájíme na slabší plátky. Kečup smícháme s medem, octem (2PL) a chilli. Kousky masa namočíme aspoň na 2 hodiny do marinády. Maso osmahneme na oleji (2PL), osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Saláty rozebereme na listy, opereme a natrháme. Meloun nakrájíme na malé kostky, popř. kuličky. 4 plné lžíce oleje smícháme se 3 plnými lžíce octa, marmeládou a dresink ochutíme. Salát smísíme s melounem a masem. Přelijeme dresinkem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka