Gratinované maliny

Suroviny: 200 g tvarohu, 50 g cukru moučka, 100 ml zakysané smetana, 2 kapky vanilkové esence, 50 g přírodního cukr, 300 g čerstvých či mražených maliny.

Postup: Maliny vložíme do ohnivzdorných misek. Tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a 2 kapky vanilkové esence vložíme do mísy a vyšleháme dohladka. Tvarohovou směs naneseme na maliny. Vršek dezertu poprašíme přírodním cukrem a misky dáme tak na 2 - 3 minuty pod gril. Až cukr zkaramelizuje, je hotovo. Nakonec dezert dozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.