Karamelové kuře

Suroviny: kuře, olej, cukr, sladká paprika, citrónová kůra, máslo

Postup: Kuře opereme a osušíme, vnitřek osolíme a dovnitř vložíme oloupanou cibuli. Kuře potřeme směsí z horké vody, oleje, cukru, sladké papriky a citrónové kůry. Za chvilku kuře potřeme rozpuštěným máslem. Po 20 minutách kuře otočíme a střídavě opět potíráme směsí a máslem. Po dopečení z kuřete vyndáme cibuli.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.