Piškotová vajíčka
Suroviny: 30 dkg piškotů, 15 dkg másla nebo hery, 7 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 20 dkg bílé čokolády, 10 dkg lískových oříšků, 3 lžíce rumu, čokoládová poleva.
Postup: Piškoty v sáčku rozdrobíme. Utřeme heru s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme rozehřátou čokoládu, piškoty, rozemleté oříšky a rum. Vše smícháme a asi na 20 minut dáme do ledničky. Pak z hmoty tvarujeme malá vajíčka (nebo kuličky) a namočíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout. Můžeme ozdobit, kokosem, nasekanými oříšky atd.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.