Labudův ježek
Suroviny: 2 balíčky podlouhlých piškotů, 250g másla, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 150g moučkového cukru, 150g mandlí, 2 lžičky práškového kakaa, pár zrnek černé kávy a hrnek uvařené černé kávy (turka).
Postup: Uvařenou kávu přecedíme, abychom měli čistý vývar, do kterého budeme namáčet piškoty z jedné strany a budeme je skládat do takové elipsy. Dva piškoty položíme jako ježčí pacičky, to je takový základ. Tuto vrstvu potřeme krémem (krém vytvoříme tak, že utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilkový cukr, kakao a rum ) a na ni dáme další vrstvu piškotů, už bez nožiček, opět potřeme krémem a takto pokračujeme, dokud nám nevznikne zvíře, vzdáleně se podobající ježkovi, které opět pomažeme krémem. Z mandlí uděláme ostny, z kávových zrnek uděláme oči a nos. Necháme vychladnout v ledničce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka