Sardinková pomazánka s okurkou a vejcem

Suroviny: 1 krabička sardinek v oleji, 1 naložená okurka, 1 uvařené vejce, malá cibule, lžíce pomazánkového másla, lžička obyčejné hořčice, podle chuti sůl, mletá paprika a citrónová šťáva.

Postup: Ze sardinek vybereme větší kostičky, maso rozetřeme vidličkou s máslem, vmícháme drobně nakrájenou cibuli, nastrouhanou okurku a nastrouhané vejce, podle chuti okořeníme – hořčicí, paprikou, citrónovou šťávou, podle chuti i přisolíme, mažeme na plátky tmavého chleba.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.