Fazolkový salát

Suroviny: Půl kg fazolových lusků, 100 g ovčího sýra, 100 g zelených plněných oliv, 2-3 cibule, 3-4 citrony, 2 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř.

Postup: Lusky překrájíme, uvaříme v osolené vodě, ocedíme a prolijeme studenou vodou, necháme vystydnout. Olivy nakrájíme, smícháme se studenými lusky. Cibuli nadrobno nakrájíme, osolíme, vymačkáme do ní citrónovou šťávu, přikápneme olej a vmícháme vše do fazolek, povrch postrouháme ovčím sýrem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.