Luštěninová polévka
Suroviny: Po 50 g bílých fazolí, hrachu, čočky a pražené pohanky, 2 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, zeleninový vývar, sůl, zelená petrželka.
Postup: Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Fazole a hrách namočíme přes noc, pak vodu slijeme, uvaříme spolu s čočkou a pohankou v zeleninovém vývaru, v závěru zahustíme jíškou a na talíři zdobíme petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.