Luštěninová polévka

Suroviny: Po 50 g bílých fazolí, hrachu, čočky a pražené pohanky, 2 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, zeleninový vývar, sůl, zelená petrželka.

Postup: Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Fazole a hrách namočíme přes noc, pak vodu slijeme, uvaříme spolu s čočkou a pohankou v zeleninovém vývaru, v závěru zahustíme jíškou a na talíři zdobíme petrželkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.