Kuře Vlasty Buriana
Suroviny: 4 kuřecí prsíčka, asi 50 g mandlí, 4 žloutky, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce másla, 3-4 lžíce oleje, 1 jablko, sladká mletá paprika, sůl.
Postup: Mandle vhodíme do vařící vody, spaříme, oloupeme, hrubě nasekáme a na lžíci oleje opražíme dorůžova. Kuřecí prsíčka bez kůže naklepeme, osolíme, po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a dáme na teplý talíř. Do výpeku dáme kečup. Jablko oloupeme, vypíchneme jádřinec, rozkrojíme na 4 plátky - kolečka, poprášíme paprikou, osmahneme na másle, otočíme, do otvoru vložíme po 1 žloutku a dosmažíme. Podáváme s dobrými těstovinami, maso klademe na těstoviny, přelijeme vypečenou šťávou s kečupem, na vrch dáme jablko se zapečeným žloutkem a sypeme hrubě sekanými opraženými mandlemi.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VLASTA BURIAN A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka