Chuťovky z okurky

Suroviny: Salátová okurka, dobrá játrová paštika – asi 250 g, 2-3 lžíce měkkého másla, sůl, chilli koření, opražené slané mandle nebo mandlové lupínky.

Postup: Okurku umyjeme, nakrájíme na kolečka asi 1 až 1,5 cm silná a dáme je na ubrousek osušit. Paštiku našleháme s máslem, okořeníme a sáčkem s ozdobnou trubičkou stříkáme na plátky okurky malé hromádky. Do špičky zabodneme praženou slanou mandli nebo posypeme mandlovými lupínky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VLASTA BURIAN A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.