Kuřecí guláš
Z kuřete uděláte i řízný guláš… Suroviny a postup: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Na 2 lžících oleje krátce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a feferonky (množství podle chuti), přidáme 2 nakrájené sterilované kapie a podusíme. Kuřecí maso opečeme na dalších 2 lžících rozehřátého oleje, zaprášíme lžičkou hladké mouky, přidáme asi 2-3 lžíce protlaku a 4-5 lžic kečupu, zalijeme malým množstvím vody a vaříme, až se tuk začne oddělovat od šťávy. Pak přidáme předem připravenou směs s kapiemi, necháme společně přejít varem a podáváme – s opečenými bramborami nebo s hranolky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.