Kuřecí guláš

Z kuřete uděláte i řízný guláš… Suroviny a postup: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Na 2 lžících oleje krátce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a feferonky (množství podle chuti), přidáme 2 nakrájené sterilované kapie a podusíme. Kuřecí maso opečeme na dalších 2 lžících rozehřátého oleje, zaprášíme lžičkou hladké mouky, přidáme asi 2-3 lžíce protlaku a 4-5 lžic kečupu, zalijeme malým množstvím vody a vaříme, až se tuk začne oddělovat od šťávy. Pak přidáme předem připravenou směs s kapiemi, necháme společně přejít varem a podáváme – s opečenými bramborami nebo s hranolky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.