Vylepšená slovenská lepenice
Postní, ale dobré… Suroviny a postup: Uvaříme oloupané brambory v osolené vodě s kmínem. Na kilo brambor si připravíme půl kila kysaného zelí a větší část z něj podusíme na cibuli zpěněné na sádle. Zbytek zelí necháme syrový, horké brambory rozšťoucháme a vmícháme do nich podušené i syrové zelí. Výborná příloha k opečené uzenině, ale můžeme podávat i jako samostatný pokrm.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.