Kotlety po segedínsku

K vepřovému masu kysané zelí náramně sedne… Suroviny a postup: 4 kotlety nařízneme v okraji, naklepeme, osolíme a na 2 lžících sádla po obou stranách opečeme, vyjmeme je na teplý talíř, v tuku po nich osmahneme nakrájenou cibuli do růžova, pak poprášíme mletou paprikou, vložíme osmahnuté kotlety, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a dusíme. V závěru přidáme ještě asi čtvrt kg překrájeného kysaného zelí a dodusíme, úplně nakonec přidáme malý šálek kysané smetany smíchaný s lžící hladké mouky a malým rajským protlakem, dobře společně provaříme. S knedlíkem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.