Salát z červené řepy
Červená řepa je trochu opomíjená… Suroviny a postup: 2 červené řepy omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě, pak opláchneme studenou vodou a oloupeme. Uvaříme 1 vejce natvrdo. Do šálku majonézy přidáme 3-4 lžíce kysané smetany, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Do mísy nakrájíme 1-2 čekankové puky a 3 kyselejší oloupaná jablka, lehce vmícháme ochucenou majonézu a zdobíme dílkem vařeného vejce a lžičkou kaviáru – nemusí být, stejně jako čekanka, kterou můžeme nahradit salátem – záleží na chuti.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.