Rychlí utopenci podle Ivy Svobodové

Na závěr sladkého týdne pikantní tečka… Suroviny a postup: Půl kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice asi do půlky a zalijeme teplým nálevem, dorovnáme zbylou uzeninu s cibulí, udusáme a zavíčkujeme. Jakmile vystydnou, dají se jíst. Nálev: svaříme 8 lžic vody, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru a 4 lžíce kečupu, okořeníme půl lžičkou chilli, pepřem, paprikou a solí. Mícháme do hladka. V lednici vydrží i měsíc – jen jestli!

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A ANNA LESCHAKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.