Pórkové brambory a Svatojakubské mušle
Suroviny a postup: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě. Před dovařením přidáme nakrájený pórek, už jen lehce povaříme. Slijeme vodu, promícháme, podáváme. Svatojakubské mušle Suroviny a postup: Uvařené rybí maso (různé druhy) nakrájíme nadrobno. Přidáme sůl a kapary. Směsí naplníme mušle z hřebenatek, posypeme nastrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě, dokud se sýr neroztaví. Podáváme s chřestem a opečeným toastem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka