Chřest se šunkou
Pro ty, kterým by chybělo maso… Suroviny a postup: Asi tři čtvrtě kg chřestu očistíme a v osolené vodě (nejlépe jako svazky s vrcholky nahoru) uvaříme, necháme vykapat a nakrájíme na kousky. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní nakrájený chřest, zakryjeme ho 150 g drobně krájené šunky a dáme do vyhřáté trouby. Po 5 minutách to zalijeme 4 vejci rozkvedlanými v hrnečku mléka, které ještě osolíme a doplníme sekanou petrželkou. V troubě pak celé zapečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.