Chřest se šunkou

Pro ty, kterým by chybělo maso… Suroviny a postup: Asi tři čtvrtě kg chřestu očistíme a v osolené vodě (nejlépe jako svazky s vrcholky nahoru) uvaříme, necháme vykapat a nakrájíme na kousky. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní nakrájený chřest, zakryjeme ho 150 g drobně krájené šunky a dáme do vyhřáté trouby. Po 5 minutách to zalijeme 4 vejci rozkvedlanými v hrnečku mléka, které ještě osolíme a doplníme sekanou petrželkou. V troubě pak celé zapečeme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.