Holoubátka na jalovci
Pozdrav ze starých kuchařek… Suroviny a postup: Do úvodu – nedostatková holoubata můžeme nahradit kuřetem. Holoubata nebo porce kuřete osolíme, protáhneme slaninou, mírně opepříme a ještě mírněji poprášíme mletým hřebíčkem. Do pekáčku dáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, kolečka cibule a pár kuliček jalovce. Maso opečeme, podle potřeby mírně podlijeme vývarem, dopečeme. Výpek zaprášíme troškou hladké mouky, podle potřeby naředíme vývarem, kápneme citronu a přecedíme. Podáváme s bramborem a kompotovaným ovocem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.