Králík na hříbkách a víně

Kombinace, které pravý labužník neodolá.

Suroviny:
2 králičí stehna
2 menší cibule
sklenka bílého vína
100 g hub – hříbků čerstvých
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sklenka vývaru
sůl
pepř
trošku tymiánu
3-4 hřebíčky
zelená petrželka

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

2. Do cibulí zapíchneme hřebíčky – jako když připravujeme rýži.

3. V pekáčku rozehřejeme máslo a olej a stehna i cibule s hřebíčkem na tom pěkně opečeme.

4. Přidáme tymián a petrželku, podlijeme vývarem a vínem, přiklopíme a zhruba hodinu v troubě pečeme.

5. Když už je maso měkké, přidáme ještě očištěné nakrájené houby a už bez zakrytí dopečeme. Hlídáme, aby se to nepřipeklo, podle potřeby malinko podlijeme ještě vývarem. Podáváme s rýží.