Ledový salát s okurkou
Zeleniny není nikdy dost a saláty jsou dobrým a zdravým zpestřením jídelníčku.
Suroviny:
ledový salát
1 menší salátová okurka nebo dvě větší nakládačky
půl červené papriky nebo kapie
bazalkový olej
sůl
Postup:
1. Salát roztrháme na kousky nebo nakrájíme.
2. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo kolečka.
3. Papriku nakrájíme na malé proužky.
4. Promícháme, mírně osolíme a zakápneme bazalkovým olejem. Pokud ho nemáme, vmícháme do trochy dobrého olivového oleje nasekanou bazalku.
5. Podáváme jako předkrm nebo k hlavnímu masovému chodu, s kouskem celozrnného pečiva to může být i lehká večeře.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.