Ledový salát s okurkou

Zeleniny není nikdy dost a saláty jsou dobrým a zdravým zpestřením jídelníčku.

Suroviny:
ledový salát
1 menší salátová okurka nebo dvě větší nakládačky
půl červené papriky nebo kapie
bazalkový olej
sůl

Postup:

1. Salát roztrháme na kousky nebo nakrájíme.

2. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo kolečka.

3. Papriku nakrájíme na malé proužky.

4. Promícháme, mírně osolíme a zakápneme bazalkovým olejem. Pokud ho nemáme, vmícháme do trochy dobrého olivového oleje nasekanou bazalku.

5. Podáváme jako předkrm nebo k hlavnímu masovému chodu, s kouskem celozrnného pečiva to může být i lehká večeře.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.