Paprika plněná brynzou
Zajímavý doplněk pro letní párty nebo předkrm při grilovačce.
Suroviny:
4-5 kapií
250 g brynzy
případně 2 lžíce tvarohu nebo kysané smetany nebo můžeme brynzu nastavit taveným sýrem
na ozdobu plátky salátové okurky
případně mletá paprika nebo česnek na ochucení brynzy
Postup:
1. Umícháme si brynzu s trochou tvarohu nebo kysané smetany, můžeme přidat i tavený sýr.
2. Okořeníme podle chuti – mletou paprikou nebo česnekem, můžeme udělat i obě varianty.
3. Kapie omyjeme, rozpůlíme, vybereme semínka a sáčkem s ozdobnou trubičkou naplníme připravenou brynzou.
4. Z tenkých plátků salátové okurky pomocí párátka vytvoříme plachtu a zapíchneme do „lodičky“. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.