Paprika plněná brynzou

Zajímavý doplněk pro letní párty nebo předkrm při grilovačce.

Suroviny:
4-5 kapií
250 g brynzy
případně 2 lžíce tvarohu nebo kysané smetany nebo můžeme brynzu nastavit taveným sýrem
na ozdobu plátky salátové okurky
případně mletá paprika nebo česnek na ochucení brynzy

Postup:

1. Umícháme si brynzu s trochou tvarohu nebo kysané smetany, můžeme přidat i tavený sýr.

2. Okořeníme podle chuti – mletou paprikou nebo česnekem, můžeme udělat i obě varianty.

3. Kapie omyjeme, rozpůlíme, vybereme semínka a sáčkem s ozdobnou trubičkou naplníme připravenou brynzou.

4. Z tenkých plátků salátové okurky pomocí párátka vytvoříme plachtu a zapíchneme do „lodičky“. Podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.