Paprika plněná brynzou
Zajímavý doplněk pro letní párty nebo předkrm při grilovačce.
Suroviny:
4-5 kapií
250 g brynzy
případně 2 lžíce tvarohu nebo kysané smetany nebo můžeme brynzu nastavit taveným sýrem
na ozdobu plátky salátové okurky
případně mletá paprika nebo česnek na ochucení brynzy
Postup:
1. Umícháme si brynzu s trochou tvarohu nebo kysané smetany, můžeme přidat i tavený sýr.
2. Okořeníme podle chuti – mletou paprikou nebo česnekem, můžeme udělat i obě varianty.
3. Kapie omyjeme, rozpůlíme, vybereme semínka a sáčkem s ozdobnou trubičkou naplníme připravenou brynzou.
4. Z tenkých plátků salátové okurky pomocí párátka vytvoříme plachtu a zapíchneme do „lodičky“. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka