Těstoviny s nivovou omáčkou

Italské kuchyni se v Česku daří a rozhodně stojí za to hledat občas inspiraci i tam a tohle je zrovna náramně vydařený kousek!

Suroviny:
250 g těstovin – například penne
250 ml šlehačky
150-200 g sýra niva
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
olivový olej
muškátový oříšek
pepř – nikoli nutně
sůl
zelená petrželka

Postup:

1. Do dostatečného množství osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.

2. Na hluboké pánvi si na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, opravdu krátce, aby česnek nezhořkl.

3. Zpěněnou cibuli a česnek zalijeme šlehačkou, rozdrobíme do ní nivu, okořeníme špetkou muškátového oříšku a pepřem a za stálého míchání necháme sýr rozpustit.

4. Uvařené, scezené těstoviny vmícháme do sýrové omáčky a přidáme sekanou zelenou petrželku. Můžeme zdobit plátky rajčat nebo proužky červené papriky – pro oko i pro chuť.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.