Vepřové šalvějové medailonky

Když zvolíte místo vepřového maso telecí, postup je stejný a vaše chuťové buňky to poznají – ovšem peněženka to pozná taky.

Suroviny:
4 plátky vepřové kýty
4 plátky šunky
lístky šalvěje
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
pepř
sklenka bílého vína

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme šunku, lístek šalvěje, přeložíme na půl a sepneme párátkem. Můžeme použít i šalvěj sušenou, ale čerstvá je lepší.

2. Na rozpuštěném másle opečeme maso z obou stran, pak přidáme kolečka cibule, krátce osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny. Podle potřeby podléváme horkou vodou.

3. Podáváme s rýží, nebo bramborem. Doplníme zeleninový salát podle vlastní chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.