Brambory pečené se sýrem a česnekem
Jídlo jednoduché, prosté, rychlé a přitom umí okouzlit i zmlsaného jedlíka, věřte mi.
Suroviny:
brambory
bílý slaný sýr – balkánský, typ Istanbul apod.
česnek
olivový olej
množství surovin řídíme podle počtu strávníků
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky - stačí půl cm.
2. Plech zakapeme olejem, naskládáme na něj plátky brambor, poklademe je plátky bílého slaného sýra a přihodíme pár stroužků česneku – oloupaných, ale nekrájených.
3. Ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud brambory nezměknou. Trvá to tak 15-20 minut. Raději nesolíme, sýr by měl slanost dodat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.