Tofu s pórkem

Tofu je odvozenina za sójových bobů. Nabobtnalé boby se najemno umixují, vaří a pasírují. Vzniklá tekutina se ještě vysráží a tofu je na světě. Naštěstí nemusíme složitý proces podnikat doma, tofu se dá běžně koupit - přírodní, uzené i marinované.

Suroviny:
1 balíček uzeného tofu
1 pórek
2 porce asijských nudlí
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce oleje
na špičku nože chilli

Postup:

1. Tofu nakrájíme na malé kostičky a vložíme na rozehřátý olej na pánvi. Krátce orestujeme.

2. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a přidáme do pánve k tofu, promícháme, okořeníme sójovou omáčkou a chilli kořením a necháme pár minut dusit – bez pokličky. Občas zamícháme.

3. Mezitím si připravíme podle návodu asijské nudle – můžeme volit jak rýžové, tak pšeničné. Obvykle stačí přelít je vařící vodou a nechat 3-4 minuty odstát.

4. Změklé nudle přidáme do pánve s tofu a pórkem, promícháme a podáváme. Místo nudlí můžeme volit jako přílohu také rýži, pak příprava trvá o malinko déle.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!