Řezy s pudinkem a kysanou smetanou
Pro ty, kteří mají rádi překvapení…
Suroviny:
na těsto: 5 vajec
200 g cukru
1 dl olej
1 dl vody
1-2 lžíce rumu
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
pudink: 2 sáčky vanilkového pudinku
1 l mléka
4 lžíce cukru
smetanový povrch: 3 kelímky zakysané smetany (po 250 g)
3 lžíce cukru moučky
skořice nebo strouhaná čokoláda
tuk a mouka na plech
Postup:
1. Ušleháme vejce s cukrem, přišleháme olej, rum a vodu, pak postupně přisypáváme mouku s prosátým práškem do pečiva. Dáme si hřát mléko na pudink, část mléka odebereme do hrnečku a rozmícháme v něm oba pudinky.
2. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme polovinu těsta, druhou polovinu ještě dobarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.
3. Do mléka zavaříme pudinky s cukrem a ještě horké lžící naklademe na těsto.
4. Ve vyhřáté troubě (180 stupňů) pečeme asi 25 minut. Pak necháme jen mírně zchladnout.
5. Do smetan zamícháme cukr moučku, rozetřeme na upečený teplý moučník, posypeme strouhanou čokoládou nebo poprášíme skořicí a necháme zcela vychladnout.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.