Lívance s jablky
Příjemné zpestření tradičního moučníku a využití jablíček, která nejsou vhodná na skladování…
Suroviny:
250 ml mléka
2 vejce
160 g hrubé mouky
70 g cukru
lžička kypřícího prášku
asi 3 jablka
špetka soli
skořicový cukr (můžeme si připravit doma z cukru a skořice)
olej na smažení
Postup:
1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, špetku soli, mouku s prosátým kypřícím práškem a nakonec hrubě nastrouhaná oloupaná jablka a sníh z obou bílků.
2. Z těsta lijeme úhledné lívanečky na pánev s rozehřátým olejem nebo smažíme v lívanečníku. Po upečení poprášíme skořicovým cukrem.
3. Máte-li kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, pečte lívance nasucho a teprve po upečení je lehce přetřete máslem a skládejte na sebe.
Dobrou chuť vám přeje Marcela Manová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.