Těstovinový salát s kuřecím masem
Praktický tip na spotřebování zbytků a příště už budete maso i těstoviny připravovat právě kvůli tomuto salátu…
Suroviny:
1 kuřecí prsíčko nebo zbytek pečeného kuřete
3 hrnky uvařených těstovin (vrtule, farfalle, kolínka…)
2 rajčata
1 paprika
půl polní okurky
2 lžíce majonézy
2 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu
pepř mletý
sůl
olivový olej
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky, pokud už není tepelně zpracované, orestujeme ho na rozehřátém oleji a necháme zchladnout.
2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, pozor – nerozvařit do měkka. Výhodné je použít zbytek už uvařených vychladlých těstovin.
3. Rajčata, papriku, okurku omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky, okurku podle vlastní chuti oloupeme nebo necháme se slupkou.
4. Nakrájenou zeleninu, vychladlé maso a těstoviny smícháme, přidáme majonézu s kysanou smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme a promícháme. Před podáváním necháme v chladu trochu proležet. Podáváme s pečivem.
Dobrou chuť vám přeje Monika Beránková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka