Králík jako minutka

Suroviny: Půl kg masa ze hřbetu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, lžička škrobu, půl sklenky sladké smetany, pepř, majoránka, sůl.

Postup: Maso nakrájíme na úhledné nudličky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, trošku podlijeme a dusíme do měkka. V závěru omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě, vlijeme i smetanu a povaříme.

Dobrou chuť vám přeje Pavel Jursík a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.