Králík jako minutka
Suroviny: Půl kg masa ze hřbetu, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, lžička škrobu, půl sklenky sladké smetany, pepř, majoránka, sůl.
Postup: Maso nakrájíme na úhledné nudličky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, trošku podlijeme a dusíme do měkka. V závěru omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě, vlijeme i smetanu a povaříme.
Dobrou chuť vám přeje Pavel Jursík a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.