Sladké knedlíky s čokoládou

Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 80 g másla, 2 žloutky, 40 g cukru, 200 g polohrubé mouky, tabulka hořké čokolády, sůl, jahody – mohou být i mražené, máslo na přelití a tvrdý tvaroh a cukr na posypání.

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli. Postupně přidáváme tvaroh a nakonec i mouku, až získáme vláčné těsto. Rozdělíme ho na stejně velké kousky a do každého zabalíme kostičku čokolády a 1 jahodu. Vložíme je pak najednou do vroucí osolené vody, vaříme asi 5 minut, až vyplavou. Podáváme přelité rozpuštěným máslem, podle chuti pocukrujeme a posypeme tvrdým strouhaným tvarohem. Můžeme ještě pokapat rozehřátou čokoládou.

Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!