„Svejžužu“ aneb další „čína po česku“

Suroviny: 30-40 dkg libového vepřového masa, 2 lžičky solamylu, 2 lžičky karí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 žloutek, 1 lžíce worcesteru, 2 lžíce vody, olej na opečení a petrželka.

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a v míse smícháme s tvarohem, rozmačkanými olejovkami a majolkou, podle chuti dosolíme a zakapeme citronem.

Dobrou chuť vám přeje Milena Pospíchalová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.