Dušené hovězí zase jinak
Suroviny: 250-300 g hovězího zadního masa, 1-2 petržele – asi 100 g, sklenka kefíru, lžíce másla, asi 10 g hladké mouky, lžička soli a voda.
Postup: Petržel očistíme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozpuštěném másle. Pak přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, podlijeme vodou (stačí necelý půllitr, je lepší podlévat horkou vodou), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Tlakový hrnec to ještě urychlí. Udušené maso pak děrovanou naběračkou vyndáme na teplý talíř a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v kefíru, necháme provařit a hned podáváme.
Dobrou chuť vám přeje Kateřina Ciprová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.