Bramboráčky s kysaným zelím

Suroviny: Na půl kg brambor asi 8 dkg hladké mouky, 8 dkg kysaného zelí, 1 vajíčko, trochu mléka, česnek, majoránka, pepř a sůl podle chuti, trochu tuku na smažení.

Postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl a koření včetně utřeného česneku, na závěr vmícháme překrájené kysané zelí. Na pánev s rozpáleným tukem pak lžicí vkládáme hromádky, které rozetřeme a pěkně do zlatova po obou stranách pečeme.

Vařte, pečte a smažte s námi – i vy můžete poslat 5 vašich receptů do vysílání a to buď na jedno téma – například maso, drůbež, zelenina nebo buchty anebo naopak směsku od polévky přes hlavní pokrmy až třeba k moučníkům, salátům a různým mňamkám.

Naše adresa: Český rozhlas Sever, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem. Psát nám můžete také na email recepty@sever.rozhlas.cz

Autoři odvysílaných receptů se mohou těšit na malý dárek od ČR Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.