Bramboráčky s kysaným zelím
Suroviny: Na půl kg brambor asi 8 dkg hladké mouky, 8 dkg kysaného zelí, 1 vajíčko, trochu mléka, česnek, majoránka, pepř a sůl podle chuti, trochu tuku na smažení.
Postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl a koření včetně utřeného česneku, na závěr vmícháme překrájené kysané zelí. Na pánev s rozpáleným tukem pak lžicí vkládáme hromádky, které rozetřeme a pěkně do zlatova po obou stranách pečeme.
Vařte, pečte a smažte s námi – i vy můžete poslat 5 vašich receptů do vysílání a to buď na jedno téma – například maso, drůbež, zelenina nebo buchty anebo naopak směsku od polévky přes hlavní pokrmy až třeba k moučníkům, salátům a různým mňamkám.
Naše adresa: Český rozhlas Sever, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem. Psát nám můžete také na email recepty@sever.rozhlas.cz
Autoři odvysílaných receptů se mohou těšit na malý dárek od ČR Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.