Zapečená tvarohová jablka

Zajímavý nákyp, který poslouží jako moučník nebo i hlavní jídlo.

Suroviny:
1 kg jablek
500 g měkkého tvarohu
4 vajíčka
100 g cukru krupice
3 dl mléka
3 lžíce polohrubé mouky
tuk a strouhanka do formy

Postup:

1. Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme 1 dl mléka a utřeme do hladké pěny.

2. Omytá jablka vykrájíme a nakrájíme na plátky silné asi půl cm.

3. Umícháme těsto ze 2 dl mléka, 4 vajec a mouky.

4. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a dno poklademe plátky jablek.

5. Na jablka dáme vrstvu tvarohové pěny, opět vrstvu jablečných plátků a nakonec zalijeme těstem. Dáme péci do středně vyhřáté trouby.