Zapečená tvarohová jablka
Zajímavý nákyp, který poslouží jako moučník nebo i hlavní jídlo.
Suroviny:
1 kg jablek
500 g měkkého tvarohu
4 vajíčka
100 g cukru krupice
3 dl mléka
3 lžíce polohrubé mouky
tuk a strouhanka do formy
Postup:
1. Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme 1 dl mléka a utřeme do hladké pěny.
2. Omytá jablka vykrájíme a nakrájíme na plátky silné asi půl cm.
3. Umícháme těsto ze 2 dl mléka, 4 vajec a mouky.
4. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a dno poklademe plátky jablek.
5. Na jablka dáme vrstvu tvarohové pěny, opět vrstvu jablečných plátků a nakonec zalijeme těstem. Dáme péci do středně vyhřáté trouby.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka