Kuře s česnekem

Sherry je bílé víno s přídavkem vinného destilátu a doma se rozhodně neztratí, i když na recept potřebujete jen dvě lžíce.

Suroviny:
4 kuřecí stehna
4-5 stroužků česneku
2 lžíce vína sherry
2 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
1 bobkový list
půl šálku vývaru
petrželka

Postup:

1. Stehna vykostíme a nakrájíme na stejně velké kousky.

2. Smícháme papriku, sůl a pepř a ve směsi obalíme kousky masa.

3. Na oleji osmahneme neloupané stroužky česneku do hněda a vyndáme je. Na stejném oleji opečeme okořeněné kousky masa, přilijeme sherry, přivedeme do varu, vložíme bobkový list, přilijeme vývar a mírně asi 10 minut dusíme.

4. Mezitím vytlačíme obsah z opečených stroužků česneku a smícháme ho s drobně sekanou petrželkou. Pastu přidáme ke kuřeti a dodusíme do měkka – ještě asi 10 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.