Šlehaná buchta s tvarohem
Těsto můžete doplnit rozinkami nebo kakaem nebo skořicí…
Suroviny:
3 vejce
6 lžic cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce měkkého tvarohu z vaničky
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
1. Vejce elektrickými metličkami ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
2. Přidáme a zašleháme tvaroh, pak olej a mléko.
3. Na konec postupně přišleháme mouku s prosátým práškem do pečiva, případně další přísady – rozinky, lžičku skořice…
4. Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Lze použít i jako základ pro bublaninu s různým ovocem podle sezóny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.