Šlehaná buchta s tvarohem
Těsto můžete doplnit rozinkami nebo kakaem nebo skořicí…
Suroviny:
3 vejce
6 lžic cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce měkkého tvarohu z vaničky
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
1. Vejce elektrickými metličkami ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
2. Přidáme a zašleháme tvaroh, pak olej a mléko.
3. Na konec postupně přišleháme mouku s prosátým práškem do pečiva, případně další přísady – rozinky, lžičku skořice…
4. Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Lze použít i jako základ pro bublaninu s různým ovocem podle sezóny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka