Šlehaná buchta s tvarohem

Těsto můžete doplnit rozinkami nebo kakaem nebo skořicí…

Suroviny:
3 vejce
6 lžic cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce měkkého tvarohu z vaničky
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Postup:

1. Vejce elektrickými metličkami ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.

2. Přidáme a zašleháme tvaroh, pak olej a mléko.

3. Na konec postupně přišleháme mouku s prosátým práškem do pečiva, případně další přísady – rozinky, lžičku skořice…

4. Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Lze použít i jako základ pro bublaninu s různým ovocem podle sezóny.