Vepřový přírodní řízek se sýrovou omáčkou

Čas ušetřený při přípravě masa věnujte omáčce.

Suroviny:
4 plátky z vepřového plecka
sůl
pepř
hladká mouka
tuk na opečení
na omáčku:
200 g nivy nebo jiného sýra, případně kousek taveného sýra
150 ml mléka
případně pepř, bylinky, ořechy

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, mírně poprášíme hladkou moukou a na rozehřátém tuku po obou stranách opečeme, mírně podlijeme a dodusíme do měkka.

2. Do hrnce dáme mléko, do něj na kostičky nakrájený sýr, můžeme přidat i sýr tavený a za stálého míchání necháme rozpustit. Podle chuti můžeme mírně opepřit nebo přidat zelené bylinky nebo sekaná ořechová jádra. Omáčka by měla být jemně krémovitá.

3. Podáváme s těstovinami.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.