Sardinkové toasty
Rychlé pohoštění i pro ty, kteří ryby moc nemusí.
Suroviny:
toastový chléb (raději celozrnný)
sardinky
asi 3 rajčata
100 g plátkové goudy
citron
sůl
pepř
Postup:
1. Toastový chléb opečeme jen po jedné straně, otočíme a na neopečenou stranu dáme plátky rajčat, podle chuti je osolíme a opepříme, položíme na ně 1 nebo 2 sardinky, zakapeme citronem a přikryjeme plátkem sýra.
2. Připravené toasty naskládáme na plech a v předem rozehřáté troubě zapečeme, až se sýr začne roztékat. Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka