Karbanátky s ančovičkou

Neobvyklé, ale příjemně překvapující.

Suroviny:
500 g předního hovězího
4-5 ančoviček – oček
1 vejce
česnek
sůl
pepř
mletá paprika
strouhanka
tuk na smažení

Postup:

1. Maso umeleme, osolíme, okořeníme paprikou, pepřem a utřeným česnekem, vmícháme vejce a trochu strouhanky a vypracujeme hladkou směs. Se solí opatrně, ančovičky jsou hodně slané.

2. Ančovičky necháme odkapat z oleje, z masové směsi utvoříme placičky, do každé zabalíme ančovičku a znovu vytvarujeme karbanátky. Smažíme v rozehřátém tuku.

3. Podáváme s vařeným bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.