Nálev na čalamádu od Honzy
Chutná? Chvalte Honzu...
Suroviny a pracovní postup: V 1 a půl litru vody 2 minuty povaříme 7 dkg soli, 25 dkg cukru, lžičku nového koření, lžičku mletého pepře, půl l octa. Výborné složení čalamády - houby, cibule, paprika, květák. Houby nakrájíme, povaříme, ocedíme a do druhého dne odložíme. Pak přelijeme vodou a vsypeme do mísy s ostatní zeleninou (květák předem rozebereme na růžičky a spaříme, ostatní syrové). Ve sklenicích sterilujeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE LUMBACHOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka