Na sloup trakčního vedení na děčínském nádraží vylezl muž. Přes 7 hodin blokoval dopravu

30. červenec 2019 11:30

Provoz na nádraží v Děčíně se v úterý téměř zastavil poté, co na jeden ze sloupů trakčního vedení vylezl muž. Policisté na místě zasahovali od čtvrté hodiny ranní. Železničáři museli vypnout proud. Vlaky vyjíždějící z Děčína i ty, které místem jen projížděly, nabraly zpoždění. Muž byl na sloupu přes sedm hodin, než se ho policistům podařilo dostat dolů.

Na místě zasahovaly složky záchranného integrovaného systému. Podle redaktorky Českého rozhlasu Sever Ivy Zítkové policisté prostor uzavřeli. „Situace vypadá dramaticky. Záchranné složky komunikují s mužem ze stožáru. Je mu zhruba třicet let a má halucinace. Občas je slyšet křik,“ popsala z místa po půl jedenácté.

Polonahý muž je podle dostupných informací hledanou osobou. Policisté se ho snažili přimět, aby ze sloupu slezl. Když se ale přiblížili, vylezl výš a přestával komunikovat. 

Před 11:00 se jej podařilo dostat na plošinu a sundat na zem. Nyní je podle policejní mluvčí Petry Trypesové na místním obvodním oddělení.

Některé spoje posouvala přes nádraží motorová lokomotiva. Vlaky podle Zítkové nabraly zpoždění asi 130 minut.

České dráhy na webu uvedly, že provoz vlaků vedených elektrickou lokomotivou byl přerušen a provoz vlaků s motorovou lokomotivou veden s omezením.

autor: Iva Zítková | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související